”…Hönsen Karin och Hildur kikade nyfiket ut. De kisade mot solen och trodde för ett ögonblick att det var vår…”

Kan man tänka sej. Det är så gott som på dagen fem år sedan hönsen Karin och Hildur fick sina namn. Två bastanta orpingtondamer som gjorde allt för att lätta upp tillvaron i hönshuset, retas med tuppen och allmänt betrakta livet utifrån ett hönsperspektiv.
Snart fick även den morska blommehönan Olivia sitt namn och konflikterna, men även glädjestunderna blev ett faktum.
Ja, så har det rullat på och när jag skrev mitt första hönskåseri den 26 januari 2007 kunde jag väl aldrig i världen tänka mej att jag fem år senare skulle ha levererat nära 240 inlägg, varav 63 kåserier om hönsens liv och leverne.
Det finns säkert många läsare som håller med hönsen och anser att jag är den knäppaste husbonden som går i ett par gummistövlar. Det får ni gärna fortsätta att tycka, för det gör mej bara glad och ännu mer stimulerad att hitta på nya tokigheter.
Ibland sinar fantasin och det kan dröja lång tid mellan inläggen. Jag är inte den som går och grubblar, utan får jag en idé agerar jag på stubinen. Först med kameran och sedan skriver jag ihop en liten berättelse som givetvis hönsen först får godkänna.

Och tänk vad många nya och trevliga vänner jag lärt känna tack vara mitt bloggande. Periodvis är det många som varit inne och kommenterat och som jag sedan ”slängt käft” med. Att jag gillar att smågnabbas har knappast undgått någon som brukar kika in här.
På senare tid har det nog blivit fler inlägg i mina övriga kategorier och jag tycker själv det är trevligt att lägga in lite naturbilder som jag själv är nöjd med och gärna vill visa.
Jag lovar inte någon regelbunden produktion här på bloggen, men kanske fortsätter jag skriva något när andan faller på.
Er tillgivne Göran

Första hönskåseribilden från den 26 jan 2007