I lördags firade jag jubileum.
Jag avverkade nämligen mitt tionde Göteborgsvarv.
Denna lilla fest firade jag i sällskap med 38 459 andra löpare och vi svettades tillsammans där vi kuskade fram längs gator och promenadvägar i en stad som gjort sig extra fin och dagen till ära tagit på sig den allra vackraste försommarkostymen.
Eftersom jag inte är i Göteborg så ofta så passade på att njuta lite av allt det vackra under tiden jag susade fram. Nej, tro inte att jag stannade till och luktade på blommor i någon park eller jagade vackra fjärilar. Man kan njuta genom att bara lyfta blicken och begrunda alla vackra träd som nu blommar helt överdådigt.
Jag gillar inte att gå i affärer. Men sådana här stadsbesök passar mej perfekt.
Tänk er att passera hela kvarteret med Östra Nordstan, sannolikt på kortare tid än en minut!
Jag sprang förbi en massa andra affärer också och bara njöt av att slippa gå in.

Som löpare kan man ha många olika knep för sig för att göra ett långlopp lite extra intressant och spännande.
Som jag sa begrundade jag all den vackra blomsterprakten, men det fanns även annat vackert att spänna ögonen i och betrakta.
Vid målgång frågade jag en av löparkompisarna varför han tog lite extra god tid på sig.
Du, svarade han. Efter halva loppet kom jag i kapp en riktig skarping. Hon hade den allra vackraste och mest välformade päronrumpa jag någonsin sett. Och du förstår, hon sprang inte fortare än så…

Nu är det tätt mellan högtiderna. Om knappa två veckor är det dags för femårsjubileum.
Stockholm Marathon – here I come!